Realitní aukce - prodej nejlepší nabídce: Novinka na realitním trhu

Už jste také slyšeli o statisícových navýšeních prodejní ceny, které prodávajícím - majitelům nemovitostí přinesly realitní aukce, ale stále jste na pochybách? Obáváte se toho neznámého procesu a myslíte, že budete možná nuceni prodat svoji nemovitost za částku, se kterou nebudete spokojeni? Jste jednoduše vystrašení, protože nevíte, co vás vlastně čeká? Možná jste i v minulosti udělali nějakou velmi špatnou realitní zkušenost nebo vám nějaký známý vyprávěl hororový příběh o svých zážitcích, který vám od té doby zůstal v hlavě.

Dobrá, pokusím se rozptýlit tyto obavy a ukázat vám, jak neuvěřitelně dobrý systém může realitní aukce být, pokud je provedena správně. A jestliže právě uvažujete o prodeji nemovitosti, pak byste určitě měli tuto možnost opravdu seriózně zvážit. Jinak se totiž možná připravujete o drahocenný čas a hlavně o peníze. Mnoho peněz.

Jsem certifikovaný realitní makléř, specialista na prodej nemovitostí metodou realitní aukce. Prodávám nemovitosti hlavně v Praze a Středních Čechách už více než 8 let, ale obchodem jako takovým se zabývám celý svůj profesní život, což je přes 27 let. S realitními aukcemi jsem začal pracovat v roce 2015 a od té doby jsem tímto způsobem prodal už desítky nemovitostí. Věřím, že realitní aukce vždy přinese majiteli za nemovitost lepší cenu, a na rostoucím trhu s převisem poptávky, jaký máme dnes, mohou být její výsledky až neuvěřitelné.

Od doby, kdy realitní aukce používám, jsem svým klientům - majitelům nemovitostí, přinesl celkem o 8,9 milionů korun více, než byly jimi očekávané prodejní ceny. V průměru o 250.000,- korun více pro každého majitele. Myslíte, že dotyční prodávající byli s takovými výsledky spokojeni?

Mezitím se na trhu prodávaly stovky jiných nemovitostí, z nichž některé byly prodány za původně inzerovanou cenu, ale většina byla po určité době inzerce, únavného nabízení, množství prohlídek a následných vyjednávání zlevněna a prodána za cenu často o 5, 10 ale i 15 % nižší. Což je bohužel obvyklá praxe, na kterou jsou lidé zvyklí. A je to škoda.

Základní principy aukcí jsou univerzální. A fungují v různých obměnách už tisíce let. S tím, že když máte více zájemců a více cenových nabídek, můžete své zboží prodat lépe, bude asi souhlasit každý. Není na tom vlastně nic složitého. Proto se chci zaměřit na to, abych vám pomohl realitním aukcím správně porozumět a pochopit nesporné výhody aukcí při prodeji nemovitostí. Chci vás tím inspirovat k přehodnocení vašich obav, zvážení mé rady experta, a k rozhodnutí nechat tento skvělý prodejní systém pracovat kromě mnoha ostatních nadšených majitelů nemovitostí také pro vás.

Pokračování v článku Realitní aukce - prodej nejlepší nabídce: Nevýhody klasického prodeje.